Hop til indholdet

Farligt Gods – en FOE (Future of Earth) spilberetning

Farligt Gods

Den følgende FOE spilberetning dækker Farligt Gods, et scenarie kørt på Tyrfing SommerCon 2017.

Til de spillere som spillede scenariet, så ville jeg sætte stor pris på hvis I ville bruge et par minutter på at give mig feedback her. Læs evt. beskrivelsen herunder først, for at genopfriske hvad der skete under scenariet.

KriminalRapporten: Eksklusivt interview

Velkommen kære læsere, til denne uges afsnit af KriminalRapporten. Som altid, er jeg Greg Karlsson, fra Burdette Media Group. Jeg har i denne uge fornøjelsen af at kunne præsentere et eksklusivt interview med Jonas og hans borgerbureau. Ja, I læste rigtigt. Det selvsamme borgerbureau, som i sidste uge blev belønnet af Rådet for at have optrevlet en hel gruppe af våbensmuglere! Med os i studiet havde vi Jonas og hans hold.

Om borgerbureauet – et indblik i en heltegruppes hverdag

Jeg bad først holdet om kort at præsentere sig selv og deres baggrund.

Jonas: “Jeg er tidligere betjent i Unionspolitiet. Jeg startede mit bureau for at kunne gøre en mere direkte indsats for Unionen, og dens borgere. Oprindeligt startede jeg bureauet med Henning og Erik, mens Lars og Bent kom til senere.”

Henning: “Dav Greg, og også hej til jer borgere som læser dette interview! Jeg hedder Henning Hansen, og jeg er tidligere kommissær i Kommisionen. Jeg besluttede dog at jeg kunne gøre en større forskel for jer borgere herude i yderzonerne!. Så jeg hjælper Jonas med at holde sammen på tropperne, og så i øvrigt med hvad end holdet behøver!”

Erik: “Jeg… jeg er h-holdets tekniker… Jeg ved hv-hv-hvordan man følger de kriminelles elektroniske spor. Og… ja, hv-hv-hvordan man forbigår deres tekniske sikkerhedsforanstaltn…”

Bent: “MIN TUR! Jeg var INDSATS-BETJENT du ved, men det var KEDELIGT! Og så kom JONAS og tilbød mig at jeg kunne være med på hans HOLD. Så jeg, du ved, kunne TÆVE nogle FORBRYDERE igen!”

Lars: “Ahem, ja, jeg var også en del af Jonas’ hold på daværende tidspunkt. Jeg har efterfølgende taget imod et job i Kommisionen for Statslig Sikkerhed. Men på daværende tidspunkt, indbefattede mine opgaver på holdet primært planlægnings- og bevissikrings-opgaver.”

Timing og tilrettelæggelse – planlægning af en operation

Første skridt i enhver operation, er naturligvis planlægningen. Holdets tekniske ekspert fandt hurtigt frem til en plan over bygningen. Herefter brugte holdet en del timer på at observere målet. Med denne information kunne de efterfølgende planlægge operationens forløb. Lars og Erik uddybede nærmere.

Lars: “Der er to vigtige ting man som hold skal være opmærksom på, inden en operation. For det første, bør man altid, hvis muligt, forsøge at få et overblik over hvilke indgange og/eller flugtmuligheder målet har. I dette tilfælde, var bygningen et værksted, med en hovedindgang, en garagedør, samt en bagdør til en baggård. Med adgangsvejene afdækket, så bør man herefter observere målet i et stykke tid. Dette for at finde ud af hvor mange, og hvor farlige de kriminelle på stedet er. Det gav dog vanskeligheder her, da vinduerne var afdækkede. Vi kunne kun finde frem til at der måtte være i hvert fald mindst to personer på stedet. Undervejs blev stedet dog også besøgt af et interessant køretøj, som skulle vise sig at være vigtigt senere. Efter køretøjet forlod stedet igen, kunne vi gå i aktion.”

Erik: “Man… kan også søge efter elektroniske sp-sp-spor. Her fandt vi tegn der tydede på, at by-by-bygningens ejer pludselig var stoppet med at være online. Det kan… f.eks. være tegn på at han er død, eller tilbageholdt.”

Med militær præcision – en operations udførsel

En velforberedt plan er et godt udgangspunkt for en aktion. Men med Helmuth von Moltke berømte ord, så overlever en plan sjældent første møde med fjenden helt intakt. Jeg fik derfor holdet til at fortælle lidt om operationens forløb.

Jonas: “Planen var simpel: Brug vores varevogn til at blokere garagedøren. De øvrige fire medlemmer af holdet stormede samtidig bygningen, to gennem hver indgang. Hovedindgangen viste sig dog at være bedre armeret end forventet. I stedet valgte gruppen at smadre vinduet, og få adgang til bygningen af den vej. Bent…”

Bent: “BAGDØREN KNASEDE DEJLIGT UNDER MIN FOD! Og der var masser af ACTION derinde, du ved! SLÅSKAMP! SKYDERI! En FEJ KUJON havde gemt sig i nabobygningen, og han PLAFFEDE efter os! Og jeg endte med at blive RAMT af skud! Heldigvis skal der mere til at stoppe MIG!”

Henning: “Man kan sige meget om oprørerne, men godt trænede, det er de ikke. Snigskytten undslap desværre. Det ville havde udsat uskyldige borgere for alt for stor fare at forfølge ham. Og gruppens leder besluttede at tage sit eget liv med en granat, fremfor at blive resocialiseret. Mange oprørere er desværre så afstumpede, at de er uden for Unionens rækkevidde. Men det lykkedes os at tilbageholde den sidste af dem.”

Lars: “Da aktionen var overstået, kunne jeg gå i gang med bevissikring. Jeg fandt en beskadiget datachip i et skjult pengeskab. Vi lokaliserede også husets ejer, som tilsyneladende var blevet taget til fange af oprørerne. Vi besluttede at bringe ejeren tilbage til vores hovedkvarter, for at få en forklaring på hvad der var sket. Noget ved ham virkede… mistænkeligt. Herudover bragte vi også den tilbageværende oprører med tilbage.”

Efterforskning af beviser – at finde sagens kerne

Efter en succesfuld operation, vender et hold normalt tilbage til deres hovedkvarter, med de beviser de måtte have fundet. Herefter vil holdet typisk undersøge sporene nærmere, og afhøre eventuelle mistænkte. Formålet er at se om der er yderligere sammensværgelser som kan uskadeliggøres. I dette operation, lykkedes det desværre oprørerne at destruere en del af beviserne. Men de havde stadig to mistænkte, samt nogle fysiske bevismaterialer. Jeg interviewede holdet om hvad der herefter skete.

Lars: “Den fundne datachip var desværre ulæselig. Men vi besluttede at se hvilken information vi kunne få ud af vore to mistænkte.”

Jonas: “Vi forbandt den befriede ejer. Da vi kun havde et aflåsbart rum, måtte vi anbringe ham i soveværelset. Her må jeg til min skam erkende, at vi ikke holdt så godt øje med ham som vi måske burde. Og han benyttede sig af lejligheden til at stikke af.”

Lars: “Enhver tvivl om hans skyld blev desværre efterfølgende fjernet. Gerningsstedet blev nemlig kort tid herefter brændt ned til grunden… Vi måtte nu koncentrere os om den tilfangetagne oprører.”

Udvidede afhøringsmetoder – nøglen til sandheden

Holdet kunne nu koncentrere sig om deres sidste spor, den tilbageholdte oprører.

Bent: “HEY! Kender du Good cop, Bad cop?! Vi bruger en BEDRE MÅDE! Den hedder BAD COP, PSYCHO COP! Vi gik ind i rummet efter tur, du ved, først STILLE men så BAD COP, og så PSYCHO! Og så bagefter TOG jeg fat i hans FINGRE du ved, og…”

Henning: “…jeg kan selvfølgelig forsikre både dig, og vore læsere om, at afhøringen foregik på fuldt ud lovlig vis. Den mistænktes fingre var beklageligvis kommet til skade under pågribelsen. Og Bent var venlig nok til at assistere med at få dem forbundet. Tilsvarende var hans sko også gået i stykker, og vi hjalp ham derfor også med hans fødder. Oprøreren var tydeligvis ikke vant til venlig behandling, og gik derfor kort tid derefter til bekendelse. Han tilstod sine ugerninger, og mere vigtigt, oplyste han os om sin kontakt i en nærliggende karantænezone. Denne kontakt var kilden til gruppens våben.”

Lars: “Med konkrete beviser, kunne vi nu tilkalde Unionspolitiet. Under min afhøring af mistænkte fandt jeg yderligere bevismateriale gemt i hans ene sko. Dette afleverede jeg til Unionspolitiet, sammen med de øvrige beviser. De tog også oprøreren i deres varetægt.”

Jonas: “Kommisæren udsatte herefter en dusør på oprørerens kontakt. Men vi havde naturligvis allerede besluttet os for at gøre arbejdet færdigt!”

Ekspedition til karantænezonen – at finde og uskadeliggøre ondets rod

Med grønt lys fra Unionspolitiet, kunne holdet nu drage afsted til den rapporterede kilde til den illegale våbensælger. Da målet befandt sig i en karantæne-zone, var der ikke information om destinationen til rådighed. Holdet drog afsted, årvågent, men beslutsomt.

Jonas: “Vores forsigtigheden betalte sig. Vi undgik at påkøre en armeret mine på vejen. De mistænkte havde forskanset sig i en gammel parkerings-kælder. Det krævede derfor stor behændighed at storme befæstningen.”

Bent: “Vi mødte en GAMMEL VEN! En KUJONAGTIG snigskytte på TAGET, den SAMME som slap væk tidligere! Og jeg ELIMINEREDE den lede oprører!”

Henning: “Vi kunne herefter langsomt uskadeliggøre de to andre forsvarere, og kunne endelig konfrontere bagmanden. Som så mange andre oprørere, havde manden ingen rygrad! Han overgav han sig derefter uden yderligere modstand.”

Lars: “Da vores køretøj var blevet beskadiget under kampen, tilkaldte jeg herefter Unionspolitiet. De ankom efterfølgende til oprører-reden, og tog sig af de fundne beviser, samt oprøreren.”

Konklusion – borgerbureauer er samfundets helte

Unionspolitiets opgørelse over de beslaglagte effekter var lang. Der var tale om våben, køretøjer, og endda en laptop med vital information. Holdet også herudover jo også tilvejebragt både bagmanden, samt to datachips med vital information. De blev derfor naturligvis klækkeligt belønnet. Lars, som havde fundet de vigtige datachips, blev herudover tilbudt en ansættelse i Kommisionen, som han med glæde modtog. Og vigtigst af alt, så var en illegal våbenring nu blevet optrevlet. Det er derfor kun naturligt, at Rådet besluttede at belønne holdet ved en personlig ceremoni. Jonas og hans borgerbureau er et strålende eksempel på, hvordan vi borgere kan gøre en stor forskel for fællesskabet. Vi kan hvile trygt i nat i visheden om, at selv de mest beskedne zoner er beskyttede af vore borgerbureauer! Og med dette hårde slag, er oprørerne atter engang slået tilbage.

Jeg er Greg Karlsson. Vi fra Burdette Media Group ønsker jer alle en sikker og produktiv dag! 


TRI: -0,2  NOC: +1,1  JEK: -0,4  BMG: +1,7  MCS: +0,4  TTC: +0,3  SCS: +0,5
Offentliggjort iRollespil

Bliv den første som skriver en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *