Hop til indholdet

The Dig Review – Find vejen hjem

Hvad er The Dig?

The Dig er et klassisk “point and click” adventure spil.

En meteor med kurs direkte mod Jorden opdages. Du spiller Boston Low, lederen af et lille hold astronauter som skal afbøje meteorens bane så den ikke rammer Jorden. Men meteoren viser sig at være et maskeret rumfartøj. Da holdet ved et uheld aktiverer det, bliver de transporteret til en fjern planet, hvor de efterfølgende strander. Det er nu op til dig og resten af gruppen af udforske den forladte planet, finde ud af hvad der er sket med de oprindelige beboere, og finde en vej hjem til Jorden.

The Dig - Space

Gameplay

Som de fleste spil i genren, har The Dig en del klassiske inventory puzzles. Dvs. puzzles hvor du skal finde ud af hvilke genstande der skal kombineres, og/eller bruges på omverdenen. Herudover har spillet også masser af puzzles hvor du eksperimenterer med forskelligt udstyr, for at finde ud af hvordan det fungerer. Disse er nogle af de mest interessante puzzles i spillet.

Der er ikke som sådan et indbygget hint-system. Istedet kan du vise genstande til de andre holdmedlemmer, eller spørge dem om bestemte emner. Samtalesystemet i The Dig er ikon-baseret. Når du taler med en person, så har du en række ikoner (samtale-emner) du kan klikke på. Efterhånden som du finder flere genstande og emner, så vil disse også blive til ikoner. Gentagne klik på samme ikon vil stille yderligere spørgsmål om det pågældende emne, indtil det er udtømt. Herefter skifter ikonen farve.

The Dig har også en del “quality of life” features. F.eks. bliver spillets tekst præsenteret både gennem voice acting, og som undertekster. Herudover kan alle cutscenes og samtaler springes over. Og du kan dobbelt-klikke på en udgang, for at hoppe direkte til det nye område.

The Dig - Landing

Story

Det meste af historien i The Dig, bliver afdækket gennem din udforskning af planeten.

Det vil hurtigt gå op for dig at planeten længe har været forladt. Overalt finder du spor efter de oprindelige beboere og deres maskiner, i større eller mindre grad af forfald. Og efterhånden som du udforsker området, begynder du at finde spor af hvad der skete med den oprindelige befolkning. Samtidig forsøger du også at finde en vej hjem.

Det meste af spillet er en kombination af at udforske de forskellige områder, og samtidig forsøge at finde en mening i de mange spor og rester som de oprindelige beboere har efterladt. Undervejs vil du støde på mange fantastiske opfindelser. Mange af disse maskiner er du nødt til at reparere og aktivere, for at kunne komme videre i historien. Undervejs kan du også spørge dine holdmedlemmer til råds om de ting du finder.

Spillet gør meget ud af at præsentere dig for et væld af forskellige maskiner og forhindringer, som du på bedste vis må forsøge at gennemskue. Og imens du løser de forskellige puzzles, afdækker du mere og mere af historien om hvorfor I er blevet bragt til planeten, og hvad der er sket med de oprindelige beboere.

The Dig - Landed

Konklusion

Plus

  • Der er et væld af forskellige områder at udforske.
  • Grafikken er varieret. Der er mange forskellige områder og effekter at se.
  • De fleste puzzles i spillet er logiske, og der er stor variation i hvordan de løses.
  • Musikken er fremragende.

Minus

  • Spillet er fra 1995, så grafikken er ikke helt så skarp som i moderne spil.

Konklusion

Spillet kan varmt anbefales til alle fans af adventure-spil. Hvor mange af Lucasfilms adventurespil var fokuseret på humor, så er The Dig anderledes alvorligt, og gennem spillets historie udforsker du en tankevækkende science-fiction-fortælling.

The Dig kan købes både på GOG og på Steam

Offentliggjort iComputerspil

Bliv den første som skriver en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *